torsdag 13. juni 2013

Nes og Helgøya (Mjøsa)

Nå har jeg vært på en to dages tur med ei MC venninne, og turen gikk til Nes som ligger midt i vakre Mjøsa. Totalt kjørte vi 53 mil på disse to dagene og det kjennes godt på kroppen. Litt småstøl og litt summing i hodet etter noen timer på MC i sol, vind, småkaldt, og med temmelig mye regn og andre overraskelser den siste dagen. En liten strekk og kaffepause et sted i nærheten av Hønefoss, på vei til Mjøsa


Første planlagte stopp var på Harestua veikro for å få oss litt mat og for å møte AJ, administrator av Norges beste og mest aktive MC forum, MCsiden.no
Som nyvalgt moderator for dette forumet ble jeg overrakt MCsiden sitt flotte banner, 
og dette kommer dere nok til å se flere bilder av etterhvert

Harestua er forøvrig en veikro med rikt utvalg av kinesiske retter + noen klassiske retter på sin meny. Det ligger idyllisk til ved Harestuvannet på Hadeland og har plass til mange gjester, både inne og ute. 

Noen timer og 27 mil senere fant vi frem til campingen vi skulle bo på. I et forsøk på å klare meg uten GPS ble det en liten sightseeing rundt på Nes før jeg måtte frem med navigasjonen, men hva gjør vel det når man har god tid og solen skinner. På ferden så klarte vi å havne på en vei som var dekket av store pukkstein, mulig at de forberedte til asfaltering, men det er hittil det mest bedritne underlaget jeg har kjørt MC på. Følte at det var fort gjort å gå over ende om man ikke passet veldig på. 

Strandheim Camping ligger idyllisk til ute på Nes, midt i Mjøsa.To fornøyde jenter på tur


Ingen tvil om at folk trives og slår seg til ro på Strandheim Camping


Dag to våknet vi til to våte sykler, men både vi og syklene er vanntette og ut på tur skulle vi.
Av lokalkjente folk hadde jeg blitt tipset om at vi måtte ta turen ut til Helgøya, og til Skafferiet, så vi trosset været, pakket oss ut av hytten og satte kursen mot Helgøya.

 Her ser vi fra Nes og over til Helgøya. 
For å komme dit måtte vi over denne artige broa som var så smal at trafikken måtte lysreguleres.


Litt værutsatt, men en fantastisk flott liten øy i hjertet av Mjøsa


Skafferiet er en koselig gårds-kafeteria og krims-krams butikk. Hjemmelaget og god mat, hyggelig betjening, og i mine øyne så utrolig koselig innredet. Innbydende, lyst og i en smakfull shabby chic stil. Det var definitivt turens høydepunkt å reise ut hit, trass i regnværet.

Bildene taler vel for seg! 


 Frokost
 og dessert...Så kommer vi til det som var turens lille nedtur.. Da vi etter en god stund, stappa mette og godt fornøyde skulle sette oss på syklene og kjøre videre i regnværet så oppdaget vi at den ene sykkelen hadde punktert, og vi hadde ikke tatt høyde for det på noe som helst slags måte. Så da var det å gå inn til betjeningen i kafeteriaen og høre hvor nærmeste bensinstasjon var, slik at vi kunne få tak i dekkskum. Som sagt tidligere så er det en veldig hyggelig betjening og de sviktet oss ikke. De ringte en hyggelig kar som kom kjørende ut til øya med dekkskum til oss. Snakk om service!
Vi fikk fylt på skum og begynt på veien hjem igjen. Resten av turen ble stort sett strake veien så ingen flere bilder og ingen flere historier å fortelle for denne gang. Det ble en kald og våt tur...

Her har jeg gjort et forsøk på å rekonstruere kjøreruta på Nes og Helgøya.
Strandheim Camping ligger som punkt G og Skafferiet som punkt H.

Kjøreruta til og fra Mjøsa
Punkt D er Harestua KroIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar